Toate blogurile gay pe care le-am găsit în ultimii ani (116 - actualizat septembrie 2014)

duminică, 27 februarie 2011

Culese de pe net

  • Against gay bashing. drcraciun
  • Personaje gay în filme. link
  • Poveste cu gay şi jurnalişti.link
  • Despre literatură, lesbiene şi pisici. observatorcultural.ro
  • BUENOS AIRES QUERIDO. Legea căsătoriei homosexuale. observatorcultural.ro I, II
  • Un dicţionar gay mai altfel. link
  • MISTER Gay Europe se ţine anul acesta în România. link

4 comentarii:

  1. HappyGay, răspund aici la comentarul tău de pe Gay Official -- unde articolul a fost șters, și e mai bine așa.

    Spui:
    "ŞI eu am postat un link spre acest articol......şi am făcut-o pentru că prezintă mai multe puncte de vedere, şi am crezut eu, concluziile reale ale unor cercetări.....dar aici în mediul virtual totul poate fi pus sub semnul întrebării, dacă sunt dornic să găsesc, vor fi persoane care vor susţine, în mod egal, că ce este scris mai sus este foarte adevărat, sau că toate sunt nişte minciuni....la fel se întâmplă cu orice. Şi sincer, cred că există şi organizaţii pro-gay care fac acelaţi lucru şi exagerează cu rezultatele ştiinţifice....pur şi simplu nu am ajuns la nivelul de dezvoltare încât să putem afla răspunsul, deci, mai avem de aşteptat, şi o altă realitate, astfel de cercetări nu sunt finanţate de nimeni masiv.

    Observăm că argumentele astea pot fi excluse când se ia decizia în cazul aprobării căsătoriilor same-sex.....mai bine am povesti de ce o adunare parlamentară de 400 de oameni dintr-o ţară e de acord că toţi trebuie să avem drepturi egale, şi o altă grupare, dintr-o altă ţară respinge vehement asta......în timp ce ambele ţări se declară democraţii.......şi de aici porneşte o altă discuţie: câte forme de democraţie sunt, de ce o ţară e mai democratică ca alta, de ce apărăm o formă de conducere puţin spus imperfectă, deoarece permite multe multe abuzuri?"

    Așa cum spuneam tot acolo, în asta consta parșivitatea argumentației homofobe. Pare științifică și concluziile reale nu apar la prima vedere. Concluziile reale sînt cît se poate de homofobe. Uite un citat cu care se încheie același articol pe situl http://adevar-sau-conspiratie.blogspot.com/2011/02/spulberarea-miturilor-genetice-cu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RealitateaDinSpateleConspiratiei+%28Realitatea+din+spatele+conspiratiei%29

    "Comunitatea homosexuală continuă să afirme cu tărie că homosexualitatea este atât de mult o parte a identităţii lor, încât este dincolo de capacitatea oricui să o schimbe. Deci, cu cât această comunitate poate convinge publicul că orientarea lor homosexuală este dincolo de puterea lor de a o controla, cu atât mai multă toleranţă sau chiar tratamente preferenţiale vor putea câştiga din partea lui."

    Afirmația asta e corectă și reprezentativă. Și este același lucru cu: Cu cît lobby-ul homofob va putea convinge mai bine publicul că orientarea homosexuală se poate schimba, cu atît mai puțină toleranță va cîștiga comunitatea gay.

    În afară de asta, mi se pare că relativizezi, și cu asta greșești. Dreptatea unora sau dreptatea celorlalți nu este, în cazul ăsta, o chestie de punct de vedere. Aici e vorba de argumente științifice. Baza este, ai dreptate, compusă dintr-o grămadă de rezultate care duc în direcții diferite, concluzia finală fiind încă neclară. Ceea ce fac homofobii este că își aleg rezultatele convenabile lor, cu care argumentează greșit că să ajungă unde bine știm. Greșeala e greșeală, nu e chestie de punct de vedere.

    În fine, să ne mai uităm încă o dată cine a citat articolul. Dacă cauți pe google, o să vezi că majoritatea siturilor aparțin Noii Drepte. Știam asta, nu e ceva nou. Surpriza a fost să văd că o oarecare Ramona Bunescu semnează articolul (cu siguranță că a fost o traducere sau cel mult o compilație), ea scriind în rest articole despre yoga pe un site al MISA. Aferim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce nororc că ai timp să faci cercetări........şterg trimiterea spre link-ul ăla...

    RăspundețiȘtergere
  3. Timp nu am, de fapt. Dar chestia a fost, la vremea cînd am cercetat, și foarte interesantă, și foarte importantă, și revoltătoare. Așa că. (În plus, a fost și un exercițiu profesional ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu stiam unde sa postez aceasta informatie utila si de aceea o postez aici, putetri sa o mutati unde credeti ca se potriveste mai bine:

    Eu am doua adrese url pe care le consider utile pt. o cat mai larga distibuire in randul comunitatii gay din Romania:

    In Romania nu exista inca servicii suficiente de sanatate mintala pentru depistarea precoce a tulburarilor afectie si/sau a abuzului co-morbid de alcool sau substante, absolut necesare mai ales pt profesiile de baza care au in mod larg recunoscut un risc semnifiactiv mai mare decat media de suicid si nici pentru alte categorii sociale mai vulnerabile.

    Iata un chestionar si indrumar simplu valabil pentru toata lumea care poate fi ingrijorata la un moment dat daca au un prieten sau un cunoscut sau o ruda care pare la risc, mai deprimat, sau lucreaza intr-o meserie recunoscuta ca find mai stresanta si cu risc mai mare decat media pentru suicid (toti politistii, toti medicii, artistii plastici de sex feminin).

    http://www.stopasuicide.org/downloads/Sites/Docs/StopASuicide_SuicideRiskQuestionnaire_Military.pdf

    Pentru adolescentii gay sau bisexuali, iata un webside suplimentar cu multe informatii utile de sanatate publica, din care unele sunt legate si de riscul de suicid, recunoscut ca fiind mai mare (alaturi si de abuzul de substante) la adolescenti (focusul acestui webside este pe persoanele de sex masculin, nu am gasit inca un site asemanator la fel de complex pentru persoanele GLBT de sex feminin, insa exista linkuri catre alte site-uri generale de suport pt. toate categoriile de persoane GLBT pe acest site mai in josul paginii principale (deci scroll down).

    http://www.youth-suicide.com/gay-bisexual/index.htm

    Bineinteles ca primul chestionar dezvoltat de serviciile militare poate fi folosit foarte bine si la populatia generala civila de toate profesiile si orientarile sexuale. Nu uitati sa intrebati si despre abuzul co-morbid de substante. Si inca o data, SAY "NO" TO DRUGS oricand si in orice ocazie si pentru orice motiv. NU MERITA si este si FOARTE PERICULOS.

    RăspundețiȘtergere